Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

So did you think we were born in peaceful times?

Βρετανία: 16.000 αστυνομικούς ρίχνει ο Κάμερον στη μάχη του Λονδίνου

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι από απόψε, οι αστυνομικές δυνάμεις στο Λονδίνο θα αυξηθούν από 6.000 σε 16.000 αστυνομικούς σε μία προσπάθεια να σταματήσουν τα πρωτοφανή επεισόδια που έχουν ξεσπάσει εδώ και τρεις ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα.Ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι θα διακόψει για μια ημέρα τις θερινές διακοπές του κοινοβουλίου και θα το συγκαλέσει για να συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη ώστε να προβεί σε μια δήλωση για τις ταραχές που σημειώνονται στο Λονδίνο επί τρεις διαδοχικές νύκτες.

"Πρόκειται ξεκάθαρα για εγκληματικότητα", δήλωσε ο Κάμερον προς τους δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ αφού διέκοψε τις ετήσιες διακοπές του για να επιστρέψει στη Βρετανία. "Ο κόσμος δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσουμε την τάξη στους δρόμους της Βρετανίας".Οι ταραχές που συγκλονίζουν από το Σάββατο το Λονδίνο επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις τη νύκτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, συγκεκριμένα στο Μπρίστολ (νοτιοδυτικά), το Λίβερπουλ (βορειοδυτικά) και το Μπέρμιγχαμ (κέντρο).

Περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο Λονδίνο από την αρχή των ταραχών. Τρεις εξ αυτών συνελήφθησαν για "απόπειρα φόνου" αφού τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς πέφτοντας πάνω τους με το αυτοκίνητό τους.

Οι δυνάμεις της τάξης, οι οποίες δέχονται έντονες επικρίσεις, έχουν φανεί ως τώρα ανίκανες να περιορίσουν τις βιαιότητες αυτές, οι οποίες είναι οι χειρότερες αυτού του τύπου που έχουν σημειωθεί εδώ και 20 χρόνια στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οδηγίες από το Εξωτερικών της Γερμανίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συνέστησε σήμερα στους γερμανούς πολίτες που ταξιδεύουν στη Βρετανία να "προσέχουν", μετά τις ταραχές που συγκλονίζουν από το Σάββατο το Λονδίνο και εξαπλώνονται και σε άλλες πόλεις.

Το υπουργείο συμβουλεύει τους ταξιδιώτες "να απομακρύνονται αμέσως, με τις πρώτες ενδείξεις αναταραχής, και να ακολουθούν τις οδηγίες των δυνάμεων της τάξης" και τους καλεί να ενημερώνονται από τα μέσα ενημέρωσης και να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους ανάλογα με την εξέλιξη της επικαιρότητας.