Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Σε όλους τους/τις μοναχικούς/μοναχικές αδελφούς/αδελφές μου

Αυτή τη βραδιά που

Υποτίθεται ότι

Οι άνθρωποι γιορτάζουν

Σε οικογένειες

Ή παρέες

Είστε όλοι στην σκέψη μου

Λυπάμαι που δεν μπορώ

Να σας αφιερώσω

Κάτι 'χαρούμενο'

Δυστυχώς ή ευτυχώς

Αυτό τριβελίζει το μυαλό μου


Άνθρωποι μονάχοι (ζωντανά) Βίκυ Μοσχολιού


Εύχομαι

Μέσα από την

Μοναχική καρδιά μου

Να περάσετε τη βραδυά

Όσο πιο όμορφα γίνεται.

Και ο νέος χρόνος

Να σας φέρει

Όλα όσα

Επιθυμείτε

La famiglia...La famiglia

Η Αμερικανίδα Ομπρεϊ Αϊρλαντ είναι 21 ετών, φοιτήτρια και μοναχοκόρη. Σίγουρα δεν είναι η μοναδική στον κόσμο που αναγκάζεται να ανέχεται την παράλογη υπερπροστασία τους αυταρχικών γονιών της. Το φαινόμενο είναι σύνηθες, ειδικά όταν οι γονείς έχουν ένα μόνο παιδί και αδυνατούν, όσα χρόνια και αν περάσουν, να συνειδητοποιήσουν πως το παιδί τους είναι πλέον ενήλικας ικανός να αποφασίζει μόνος του για τη ζωή του. Οι γονείς της Αϊρλαντ ωστόσο ξεπέρασαν κατά πολύ τα εσκαμμένα και τώρα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες. Σύμφωνα με δικαστική απόφαση, η Τζουλιάν και ο Ντέιβιντ Αϊρλαντ υποχρεούνται να μην έχουν καμία επαφή με το μοναχοπαίδι τους και να παραμείνουν σε απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων από αυτό, τουλάχιστον έως τις 23 Σεπτεμβρίου του 2013 - οπότε θα έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της. 
 
 
 
Πώς έφτασαν σε αυτό το σημείο; Ούτε και οι ίδιοι μπορούν να καταλάβουν. «Η Ομπρεϊ είναι ένα μοναχοπαίδι που μεγάλωσε με στοργικούς γονείς. Δεν την ενοχλούμε. Δεν της δημιουργούμε προβλήματα», υποστήριξαν κατά την ακροαματική διαδικασία, που άρχισε στις 10 Δεκεμβρίου. Παραδέχθηκαν βέβαια πως πράγματι τοποθέτησαν στον υπολογιστή και στο κινητό τηλέφωνο της κόρης τους ειδικό λογισμικό για να την παρακολουθούν. Και αυτό, σχολιάζει ο Ουίλ Πάβια από τους «Τάιμς» του Λονδίνου, ήταν μόνο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Αισθανόμουν πραγματικά μεγάλη ντροπή να έρχονται οι γονείς μου διαρκώς στο πανεπιστήμιο και να με συκοφαντούν. Σαν να είμαι σκυλί που με σέρνουν από το λουρί», εξήγησε η νεαρή κοπέλα ενώπιον του δικαστή. Η πίεση που δεχόταν ήταν τόσο ασφυκτική, πρόσθεσε, που αναγκάστηκε κάποια στιγμή να καλέσει ακόμη και την Αστυνομία.  
 
Ως φοιτήτρια στο Μουσικοθεατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, στο Οχάιο, η Αϊρλαντ είναι άριστη. Για την ακρίβεια, υπήρξε μια από τις 10 κοπέλες που κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στο αμερικανικό κονσερβατόριο το 2009. Σύμφωνα με τους «Τάιμς», οι καθηγητές της την επέλεξαν τότε ανάμεσα σε 700 υποψήφιες. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, έχει σημειώσει άλματα στην πρόοδό της, αναλαμβάνοντας στις περισσότερες παραστάσεις του πανεπιστημίου τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρ' όλ' αυτά, οι γονείς της δεν την άφηναν να κάνει ρούπι μόνη της, καθώς - όπως ισχυρίζονται - η κόρη τους κάνει ασύδοτη ζωή, χρήση ναρκωτικών ουσιών και έχει ψυχολογικά προβλήματα. 
 
Οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου, πάλι, έχουν σχηματίσει εντελώς διαφορετική εικόνα για την Αϊρλαντ. Θεωρούν πως αν κάποιος έχει ψυχολογικό πρόβλημα είναι οι γονείς της και όχι η ίδια. Εχουν εμμονή, επισημαίνουν, να ελέγχουν τη ζωή της κόρης τους και ένας τρόπος για να το πετύχουν ήταν να ελέγχουν πώς εκείνη χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο. Για τον λόγο αυτό μάλιστα ανέλαβαν δύο πρωτοβουλίες: αφενός προσέλαβαν φρουρούς για να κρατούν τους γονείς μακριά από τις παραστάσεις της κόρης τους και αφετέρου αποφάσισαν να της δώσουν έναν χρόνο υποτροφία, αφού οι «στοργικοί» γονείς της θέλησαν να την τιμωρήσουν σταματώντας την καταβολή των διδάκτρων.

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Εδώ γελάμε μέχρι δακρύων ή κλαίμε μέχρι γέλωτος

Πικραμένος δήλωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία ο κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας γιατί δέχτηκε «σκληρές και άδικες επιθέσεις, τόσες όσες δεν δέχτηκε ποτέ κανένας προηγούμενος πρόεδρος».

Σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Χαραυγή», όργανο του ΑΚΕΛ, του οποίου υπήρξε ηγέτης, ο κ. Χριστόφιας αναφέρει ότι ήταν τόσο μεγάλο το ταξικό, ιδεολογικό, παραταξιακό και κοινωνικό μίσος σε βάρος του, που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο πρόεδρος είναι δολοφόνος.

«Και είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα μιλούσαν με απαξίωση για το γιο της πλύστρας που έγινε πρόεδρος, λες και η προεδρία του κράτους είναι αποκλειστικά για τα τζάκια, τους πλούσιους και το κατεστημένο. Είναι τιμή μου και καμάρι μου που έχω ταπεινή καταγωγή», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.

Πρόσθεσε ότι όσοι στηρίζουν το κατεστημένο δεν χώνεψαν ποτέ ότι «η Αριστερά ανέδειξε στην Προεδρία τον ηγέτη της και αναζητούσαν κάθε ευκαιρία, για να πλήξουν τον πρόεδρο, την αριστερά, τις ιδέες και την ιστορία της».

«Φανήκαμε άτυχοι γιατί κατά την προεδρία μας κληθήκαμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό στη χειρότερή του κρίση. Έχω όμως την πεποίθηση ότι η ιστορία θα μας δικαιώσει για το έργο που έχουμε επιτελέσει, γιατί είναι πολύ μεγάλο και σε διάφορους τομείς καινοτόμο, και γι αυτό αισθάνομαι ικανοποίηση», κατέληξε ο κ. Χριστόφιας.

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

America...land of idiots and insane gun lovers

NRA proposes operation school shield

The immesurable depth of stupidity-made-in-USA never ceases to amaze me.

Or, to quote one of those great ones who got the meaning of what the hell is happening there

Born in the USA

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Έτσι ακριβώς

Παρακαλώ να προσέξετε τη λεπτομέρεια στη γραβάτα

Είναι εξαιρετικής σημασίας


Από τα Νέα

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Η Ζιστίν...

... Φοριέζ ξυπνά νωρίς κάθε πρωί και ψάχνει στον υπολογιστή της για καμιά δουλειά. Τηλεφωνεί σε φίλους της από το πανεπιστήμιο και κάνει επαφές. Πηγαίνει κάθε εβδομάδα στο γραφείο ευρέσεως εργασίας, χωρίς να διατηρεί ιδιαίτερες ελπίδες. Εχει συναντηθεί από τον περασμένο Μάιο με δέκα υποψήφιους εργοδότες και έχει στείλει 200 βιογραφικά. Η Ζιστίν δεν είναι φτωχή ή άτομο χαμηλής μόρφωσης: έχει μεταπτυχιακό στη διαχείριση υγειονομικών θεμάτων. Υστερα από μαθητεία δύο ετών όμως, ζει με κρατικά επιδόματα, κάνοντας μπέιμπι σίτινγκ ή δουλεύοντας σε μπαρ. Προσέχει ένα σκυλί έναντι 5 ευρώ την ημέρα. Και στον ελεύθερο χρόνο της ζωγραφίζει για να μην τρελαθεί. «Δεν αισθάνομαι καλά όταν είμαι σπίτι» λέει η 23χρονη Γαλλίδα. 
 
 
Η κοπέλα...
... αυτή ανήκει σε μια «περιπλανώμενη γενιά», οι τύχες της οποίας χειροτέρεψαν με την οικονομική κρίση. Η περίπτωσή της απεικονίζει την αποτυχία του συστήματος, το οποίο δεν μπορεί να εντάξει νέους ανθρώπους στην αγορά εργασίας καθώς είναι δύσκολο και ακριβό για τις επιχειρήσεις είτε να προσλάβουν ανθρώπους πλήρους απασχόλησης είτε να κάνουν απολύσεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχει προκύψει ένας νέος και αυξανόμενος τομέας μορφωμένων ανέργων, η αδυναμία των οποίων να βρουν δουλειά πλήττει το φορολογικό σύστημα, τα συνταξιοδοτικά προγράμματα και την αγορά ακινήτων. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία γι' αυτούς, αλλά αν προστεθούν στον μεγάλο αριθμό νεαρών ανέργων που δεν έχουν πλούσια εκπαίδευση ή μαθητεία δίνουν την αίσθηση ότι η Γαλλία και άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν μια ολόκληρη γενιά.
Η 25χρονη...
... Λουίζ Σαρλέ έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στο μάνατζμεντ. Εργάστηκε δύο χρόνια στην εταιρεία ρούχων Kiabi αλλά δεν της προσέφεραν μόνιμη απασχόληση. Δούλεψε επίσης τρεις μήνες σε ένα ξενοδοχείο της Λίλλης. Μένει με τον άνεργο φίλο της σε ένα μικρό διαμέρισμα. Οπως λέει, με την κρίση οι επιχειρήσεις έχουν γίνει δύο φορές πιο απρόθυμες να κάνουν προσλήψεις απ' ό,τι μέχρι τώρα. «Η γενιά των γονέων μας είχε ισόβια απασχόληση» σημειώνει. «Τώρα πρέπει συνεχώς να αλλάζουμε δουλειές, να αλλάζουμε εταιρείες, να αλλάζουμε περιοχές».
Η ανεργία...
... μεταξύ των νέων 15 ώς 24 ετών έχει εκτοξευθεί στα ύψη στην Ευρωπαϊκή Ενωση: πάνω από 50% στην Ελλάδα και την Ισπανία, 36% στην Ιταλία, 22% στη Γαλλία. Αυτά τα ποσοστά όμως αφορούν όσους ψάχνουν για δουλειά. Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία, εκείνων που «δεν δουλεύουν, δεν σπουδάζουν, δεν ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα μαθητείας», των ΝΕΕΤ, όπως τους αποκαλεί ο ΟΟΣΑ. Κάπου 14 εκατ. νεαροί Ευρωπαίοι δεν δουλεύουν και δεν αναζητούν οποιαδήποτε εργασία. Το ετήσιο κόστος τους υπολογίζεται σε 153 δισ. ευρώ. Στην Ισπανία, το 23,7% των νέων ηλικίας 15 ώς 29 ετών έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια. Στη Γαλλία, το ποσοστό αυτό είναι 16,7%, στην Ιταλία είναι 20,5%. Και το 42% των νέων που δουλεύουν απασχολείται σε θέσεις μερικής εργασίας (έναντι 33% που ήταν πριν από μία δεκαετία). 
 

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Αίσθηση στα social media από φωτογραφία με αστυνομικό που δίνει μπότες σε άστεγο

Ένας αστυνομικός έγινε ήρωας στο διαδίκτυο επειδή πρόσφερε ένα ζευγάρι μπότες σε έναν άστεγο ζητιάνο.Η φωτογραφία ενός αστυνομικού της Νέας Υόρκης που προσφέρει ένα ζευγάρι μπότες σε έναν άστεγο ζητιάνο, ο οποίος ήταν ξυπόλητος μέσα στο κρύο, προκάλεσε αίσθηση σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα, όπου μισό εκατομμύριο χρήστες την «ενέκριναν», μετά την εμφάνισή της αυτή την εβδομάδα στη σελίδα στο Facebook της αστυνομίας της μεγαλούπολης.

Ο αστυνομικός Λόρενς ντε Πρίμο έγινε ήρωας χωρίς να το θέλει όταν μια τουρίστρια από την Αριζόνα απαθανάτισε τη σκηνή και έστειλε τη φωτογραφία στην αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Στις 14 Νοεμβρίου, ο αστυνομικός έκανε περιπολία κοντά στη διάσημη «Τάιμς Σκουέρ» όταν είδε στο πεζοδρόμιο τον άστεγο ζητιάνο με τα πόδια «γυμνά και γεμάτα φουσκάλες», γράφουν οι New York Times.

"Έκανε φοβερό κρύο. Φορούσα δυο ζευγάρια κάλτσες και παρόλα αυτά κρύωνα», είπε ο αστυνομικός στην εφημερίδα.

Η ώρα ήταν 21:30 και ο ντε Πρίμο μπαίνει τότε σε ένα κατάστημα υποδημάτων και αγοράζει ένα ζευγάρι μπότες με επένδυση γούνας για 75 δολάρια. Ο πωλητής, του έκανε μάλιστα και έκπτωση. Η γυναίκα που έβγαλε τη φωτογραφία, και διηγείται το περιστατικό στη σελίδα της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο Facebook, σημειώνει ότι είδε τον αστυνομικό να γονατίζει και να βάζει τα καινούργια παπούτσια στον άστεγο.

"Ο αστυνομικός δεν περίμενε κανένα αντάλλαγμα και δεν ήξερε ότι τον έβλεπα», γράφει η Τζένιφερ Φόστερ, τονίζοντας ότι ποτέ της δεν είχε «εντυπωσιαστεί τόσο».
Κατά την επιστροφή της από τις διακοπές, έστειλε τη φωτογραφία στην αστυνομία της Νέας Υόρκης που αποφάσισε με τη σειρά της να τη δημοσιεύσει την Τρίτη.

Η φωτογραφία έκανε από τότε το γύρο των κοινωνικών δικτύων: πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι την «ενέκριναν», περισσότεροι από 200.000 την μοιράστηκαν μεταξύ τους, ενώ περίπου 50.000 την έχουν σχολιάσει.

Ο νεαρός αστυνομικός είπε στους New York Times ότι κράτησε στην τσέπη του την απόδειξη της αγοράς του, για να θυμάται ότι «μερικές φορές η ζωή είναι πολύ πιο δύσκολη για τους άλλους».

Καθημερινή