Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Εδώ γελάμε μέχρι δακρύων ή κλαίμε μέχρι γέλωτος

Πικραμένος δήλωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία ο κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας γιατί δέχτηκε «σκληρές και άδικες επιθέσεις, τόσες όσες δεν δέχτηκε ποτέ κανένας προηγούμενος πρόεδρος».

Σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Χαραυγή», όργανο του ΑΚΕΛ, του οποίου υπήρξε ηγέτης, ο κ. Χριστόφιας αναφέρει ότι ήταν τόσο μεγάλο το ταξικό, ιδεολογικό, παραταξιακό και κοινωνικό μίσος σε βάρος του, που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο πρόεδρος είναι δολοφόνος.

«Και είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα μιλούσαν με απαξίωση για το γιο της πλύστρας που έγινε πρόεδρος, λες και η προεδρία του κράτους είναι αποκλειστικά για τα τζάκια, τους πλούσιους και το κατεστημένο. Είναι τιμή μου και καμάρι μου που έχω ταπεινή καταγωγή», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.

Πρόσθεσε ότι όσοι στηρίζουν το κατεστημένο δεν χώνεψαν ποτέ ότι «η Αριστερά ανέδειξε στην Προεδρία τον ηγέτη της και αναζητούσαν κάθε ευκαιρία, για να πλήξουν τον πρόεδρο, την αριστερά, τις ιδέες και την ιστορία της».

«Φανήκαμε άτυχοι γιατί κατά την προεδρία μας κληθήκαμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό στη χειρότερή του κρίση. Έχω όμως την πεποίθηση ότι η ιστορία θα μας δικαιώσει για το έργο που έχουμε επιτελέσει, γιατί είναι πολύ μεγάλο και σε διάφορους τομείς καινοτόμο, και γι αυτό αισθάνομαι ικανοποίηση», κατέληξε ο κ. Χριστόφιας.

4 σχόλια:

Natalia είπε...

μην τα ψάχνεις...

τα όρια μεταξύ γέλιου και κλάματος δεν είναι καθόλου ευδιάκριτα... :)

χαρούμενες γιορτές Παν...

εδώ ή στα πάτρια εδάφη?

-ΑΤΠ- είπε...

Δεν γνωριζω με λεπτομερειες την εσωτερικη πολιτικη σκηνη της Κυπρου, αλλα πολυ κλαμα εχει πεσει τελευταια ρε γμτ απο τους διαφορους ηγετες -συμπεριλαμβανομενου και του 'πικραμενου'- που κοντευω να προσφυγω στην Επιτροπη για τα Ανθρωπινα Δικαιωματα του ΟΗΕ για τα βασανα που τραβανε.

Κλαινε ενω μας κανουν το...μνημονιο, κλαινε επειδη μας κανουν το μνημονιο, κλαινε γιατι αναγκαζονται να κλαινε επειδη μας κανουν το μνημονιο και παει λεγοντας.

Προσωπικα μητε κλαμα μου 'χει μεινει μητε γελιο.

Pan είπε...

@ Natalia:

Καλημέρα.

Είναι προκλητικός, τίποτα άλλο.

Όχχι, εδώ είμαι.

Pan είπε...

@ Α.Τ.Π.:

Είναι λυπηρό ότι προσπαθώ να σκεφτώ κάτι για να σου απαντήσω αλλά δεν βρίσκω τίποτα.

Δείχνει το μέγεθος της κατάντιας μας.

Από την άλλη, δεν γιορτές είναι, δεν τα παρατάς όλα να βγεις καμιά βόλτα, έτσι, για χαλάρωση;