Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι

Ένας καλόκαρδος αλλά κάπως εύσωμος, πιτσιρικάς κυνηγιέται ανελέητα από μια πολύ ζόρικη και μαγκιώρα πιτσιρίκα. Η οποία μπορεί να δείχνει μπασμένη σε σύγκριση με αυτόν, ξέρει όμως πολύ καλά πως να κλέβει τα δώρα των γενεθλίων του.


 Όταν προσπαθεί με τη βοήθεια του ξαδέλφου του να προστατεύσει αυτά ακριβώς τα δώρα, ανακαλύπτει ένα μαγικό πάπυρο που του δίνει το δικαίωμα να εκπληρώσει μία επιθυμία του.  Και αυτή η επιθυμία προκαλεί χάος, όχι μόνο στον πλανήτη μας, αλλά σε γαλαξιακό επίπεδο.

Το κυριότερο πρόβλημα της παράστασης είναι η ανεξήγητη απόφαση του Άνεσις τα σκηνικά της καθημερινής παράστασής του να είναι σταθερά τοποθετημένα, περιορίζοντας ιδιαίτερα τις δυνατότητες επέμβασης της ομάδας του Ολόγυρα Ολότελα Ολόιδιοι, με αποτέλεσμα να δίνεται η αίσθηση του μικρού και φτωχού, και όχι του λαμπρού, πλούσιου και χαρούμενου που πρέπει να διακρίνει μία "οικογενειακή κωμωδία", η οποία κλείνει το μάτι περισσότερο προς τα νεώτερα μέλη της οικογένειας. Όχι πως τα μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη της θα μείνουν παραπονεμένα, αν κρίνω και από τα ασυγκράτητα γέλια που ακούγονταν, σε κάποιες στιγμές.

Πραγματικά πιστεύω ότι αν λυθεί αυτό το πρόβλημα, και φτιαχτούν σκηνικά αντάξια του - σουρεαλιστικού σε πολλές εκφάνσεις του - κειμένου, η παράσταση θα απογειωθεί.


ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι

Παίζουν: Μιχάλης Αλικάκος
                Θεόδωρος Κανδηλιώτης
                Σταυρούλα Ντέμκα
               Ολυμπία Σκορδίλη


Μουσική: Γιώργος Αναστασόπουλος
Σκηνικά: Γιούλα Ζωιοπούλου
Κοστούμια: Twin Picks
Χορογραφίες: Αντιγόνη Χρόνη
Make Up: Χαρά Αλατζά – Freddy Makeup Stage
Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Κανδηλιώτης
Promo video: Θάνος Κερμίτσης
Φωτογραφία: Διονύσης Λευτάκης
Γραφιστική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καρτσακλής – K Design House
Διεύθυνση Παραγωγής: Σωτήρης Μαρίνος
Παραγωγή: Ma.Ka.Co theatre www.makaco.gr


Παραστάσεις κάθε Κυριακή 11:30 & 14:30
Θέατρο «Άνεσις», Λεωφόρος Κηφισίας 14,Αμπελόκηποι
Τηλέφωνα: 2107488881 2107488882


Δεν υπάρχουν σχόλια: