Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη στις Εκδόσεις Παρισιάνου



Οι Επιστημονικές Εκδόσεις Παρισιάνου γιορτάζουν φέτος εξήντα οκτώ χρόνια παρουσίας.


Με αυτή την ευκαιρία μας προσκάλεσαν στις  ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους στη Μεταμόρφωση, έχοντας ως σημείο εκκίνησης το βιβλιοπωλείο τους στην Ναυαρίνου 20, το ένα από τα δύο που διαθέτουν στην Αθήνα, συν ένα ακόμη στην Θεσσαλονίκη.



Παρότι το ραντεβού ορίστηκε σχετικά νωρίς για τις δυνατότητές μου (11:30😅), κατάφερα να είμαι εκεί ακριβώς.


Από μία μικρή έρευνα που έκανα προηγουμένως ήξερα ότι οι Εκδόσεις Παρισιάνου λειτουργούν  μία από τις ελάχιστες ολοκληρωμένες μονάδες σύνθεσης, στοιχειοθεσίας και εκτύπωσης στην Ελλάδα, η οποία είναι εστιασμένη κατά βάση στην παραγωγή βιβλίου.



 Και ήμουν πραγματικά ανυπόμονος να δω τι ακριβώς σημαίνει αυτό.


Συνοδοί μας τόσο στη διαδρομή, όσο και στην ξενάγηση ήταν ο κύριος Κωνσταντίνος Παπαηλιού και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, η κυρία Γωγώ Νίκου, οι οποίοι βοήθησαν με κάθε τρόπο να κυλήσει ευχάριστα και ενημερωτικά η επίσκεψη.


Στις εγκαταστάσεις μας υποδέχτηκε η διευθύντρια των Εκδόσεων Παρισιάνου, η κυρία Μαργαρίτα Παπαηλιού- Παρισιάνου, η οποία μας παρουσίασε με λίγα λόγια την ιστορία των εκδόσεων.


Ξέρω πως δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να διακόπτουν την εργασία σου μερικοί περίεργοι, κάποιοι εκ των οποίων διαθέτουν μία επιφανειακή γνώση, και άλλοι πλήρη άγνοια επί του αντικειμένου.


Ωστόσο όλοι οι εργαζόμενοι εκεί έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μας διευκολύνουν.
Ιδιαίτερα ο διευθυντής παραγωγής, ο κύριος Γιάννης Κοκκονός παρουσίασε με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο τη λειτουργία της μονάδας.


Ελπίζω μόνο οι ερωτήσεις που του απηύθυνα να μην ήταν κάτω από το επίπεδο του στοιχειώδους.
Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους των Εκδόσεων Παρισιάνου για την ευκαιρία που μου έδωσαν να γνωρίσω τη διαδικασία παραγωγής των βιβλίων ‘εκ των έσω’.


Εύχομαι να αναγνωρίσουν ένα κομμάτι της αγοράς των λογοτεχνικών βιβλίων στο οποίο να μπορούν να δραστηριοποιηθούν, για να διευρύνουν τα ενδιαφέροντά τους έξω από το επιστημονικό πεδίο.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοιες υγιείς επιχειρήσεις είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες αυτή τη στιγμή, ειδικά στο χώρο του βιβλίου. 

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κύριο Ηλία Καλαμάκη για τον πραγματικό πλούτο φωτογραφιών που είχε την καλοσύνη να μου παραχωρήσει.
 
 Επιστημονικές Εκδόσεις Παρισιάνου


Βιβλιοπωλείο «Μαρία Γ. Παρισιάνου»
Ναυαρίνου 20
Τηλέφωνα: 210 3610519
                     210 3306880
                     210 3306180
                    210 3315047

Βιβλιοπωλείο «Γρηγόρης Κ. Παρισιάνος»
Μικράς Ασίας 76 Γουδί
Τηλέφωνο: 210 7777999

Βιβλιοπωλείο «Παρισιάνου» Θεσσαλονίκης
Παναγίας Δέξιας 5
Τηλέφωνο: 2310 200717
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: