Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Θα σε δω στην πρεμιέρα


Μία πρεμιέρα που ξεκινάει σε δύο ώρες.


Ένα μισοτελειωμένο σκηνικό.


Ένα θέατρο που καταρρέει.


Ένας θίασος μεταξύ νευρικής κρίσης και των επειγόντων του ΚΑΤ.


Η ντίβα, που θέλει οπωσδήποτε και προσπαθεί σπασμωδικά να αποφύγει να εμφανιστεί στην παράσταση, βλέποντας την καταστροφή να πλησιάζει καλπάζοντας.


Η ατάλαντη, πλην εκ φύσεως «προικισμένη» ξανθιά, διαθέσιμη και πρόθυμη να συνουσιαστεί με οποιοδήποτε αρσενικό η ίδια πιστεύει ότι θα την βοηθήσει να αναδειχθεί. Της οποίας τα κάλλη εκμεταλλεύεται μεταξύ άλλων ο παραγωγός, και ως αντάλλαγμα της γράφει τα – κατακόκκινα - «Κίτρινα Τριαντάφυλλα».


Η γραμματέας – ταμίας – ταξιθέτρια – υπεύθυνη του μπαρ , που προβιβάζει τον εαυτό της σε «διοικητικό προσωπικό», και κυνηγάει τον φωτιστή – τεχνικό ήχου, με προφανή στόχο να τον καθαρίσει από προσώπου γης.


Ο φωτιστής – τεχνικός ήχου, ο άντρας της γραμματέως, ο οποίος επίσης εκμεταλλεύτηκε τα κάλλη της ξανθιάς ενζενί, και τώρα τρέχει να γλυτώσει από την οργή της γυναίκας του.


Η επί Γης ενσάρκωση της γιόγκα, ηθοποιός και υπό εκκόλαψη σκηνοθέτιδα, η οποία είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε κανένα και τίποτα να χαλάσει τη νιρβάνα της. 


Ο Άνθρωπος-λάστιχο: τεχνικός σκηνής, φροντιστής, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, καθαρίστρια, άνευ προειδοποίησης αντικαταστάτης οποιουδήποτε εκ των ηθοποιών, όψιμο ερωτικό ενδιαφέρον της ντίβας και υποψήφιος μόνιμος ένοικος του πλησιέστερου νοσοκομείου.


Ο συμπρωταγωνιστής, που θυμάται ή ξεχνάει το που είναι, ποιος είναι και τι πρέπει να κάνει, αναλόγως του εάν αναφέρεται η λέξη «διαζύγιο» ή όχι.


Ο συγγραφέας, θιασάρχης και παραγωγός, που επιμένει να γίνει η παράσταση ανεξαρτήτως συνθηκών, σε μια προσπάθεια να διασώσει ένα εκατομμύριο ευρώ.  


Ο σκηνοθέτης, που προσπαθεί να βάλει σε μια τάξη το χάος, φλερτάρει με την ιδέα της αυτοκτονίας δι’απαγχονισμού, και φτάνει πολύ κοντά στην υλοποίησή της μετά την πρεμιέρα, παρουσία μεταξύ άλλων του κορυφαίου κριτικού της χώρας.


Ευχαριστώ πάρα πολύ την ομάδα που μου έδωσε απλόχερα ευκαιρίες να γελάσω, χωρίς βωμολοχίες, χωρίς υστερίες, χωρίς καμία έκπτωση ή προσπάθεια να με ξεγελάσει.


Ευχαριστώ πάρα πολύ τον συγγραφέα Δημήτρη Αλεξίου, που έγραψε ένα στρωτό, κατανοητό και αστείο κείμενο.


Χαίρομαι που μιλώντας με την ομάδα διαπίστωσα ότι είναι πραγματικά δοσμένοι στην παράσταση, πολύ πέραν του οποιουδήποτε επαγγελματισμού. Και εύχομαι να συνεχίσουν να ανεβάζουν αντίστοιχες παραστάσεις μαζί.


Ευχαριστώ, τέλος, ιδιαίτερα το θέατρο Coronet, που σε πείσμα της γενικότερης τάσης που επικρατεί στο θέατρο, που φαίνεται να είναι το ανελέητο ψυχοπλάκωμα, η κατήφεια και η – στα όρια της κατάθλιψης – μιζέρια συνεχίζει να παράγει ευχάριστες, αστείες και διασκεδαστικές παραστάσεις.


Θα σε δω στην πρεμιέρα του Δημήτρη Αλεξίου

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κρασαδάκης
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Κουστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Φωτισμοί: Νίκος Κουιτζίου                                                                      
Στίχοι-μουσική: Δημήτρης Αλεξίου
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Σερίφης
Διδασκαλία: Τατιάνα Μελίδου
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Αλεξίου Δημήτρης
Καλομοίρη Πολυτίμη-Αλεξάνδρα
Καραμπίνης Γιώργος
Κλήμη Κατερίνα
Μπεκρής Γιώργος
Παπαδόπουλος Μάρκος
Ραβνιωτόπουλος Κωνσταντίνος
Τσάβεζ Ναταλί.
Μελίδου Τατιάνα

Παραστάσεις: Σάββατο, 21:00
                        Κυριακή, 20:00

Θέατρο CORONET, Φρύνης 11&Υμηττού, Παγκράτι,
Τηλέφωνα: 210-7012123 και 210-7012511

Δεν υπάρχουν σχόλια: