Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Οίκος Αν(τ)οχήςΈνας ευγενικός, συνεσταλμένος και κατά πάσα πιθανότητα παρθένος νέος επισκέπτεται ένα πορνείο και αγωνίζεται να προσαρμοστεί στα όσα βλέπει και ακούει εκεί από την μια, και να διαλέξει μία από τις τρεις κοπέλες που του παρουσιάζει η κυρία που το διευθύνει.


Η πρώτη είναι μία Βουλγάρα με εξαιρετικά προσόντα.Η δεύτερη είναι μια Ρουμούνα-κουμμουνα που τα κάνει όλα.


Και η τρίτη, μια Ελληνίδα με ακόρεστη σεξουαλική επιθυμία και πολλά καντάρια ύφους και όχι μόνο.Ενώ και η ίδια η κυρία του σπιτιού, πραγματικό σπίρτο αναμμένο, είναι έτοιμη να ‘θυσιαστεί’, για το καλό της επιχείρησης.


Στο κάδρο μπαίνει και ένας βαρύμαγκας Ελληναράς με κομπολόι και ‘εξυπνάδα’.


Την ίδια στιγμή, μια ληστεία παρακείμενης τράπεζας, με ιδεολογικό υπόβαθρο, αποτυγχάνει.


Και ο μοναδικός εκ των επίδοξων ληστών που καταφέρνει να μην συλληφθεί βρίσκει καταφύγιο στο πορνείο.


Κρατάει ως όμηρους τους πελάτες και το προσωπικό, και ζητάει από την αστυνομία πολλά και διάφορα.


Ως συνήθως, η κωμωδία είναι ο καλύτερος τρόπος να εξετάσεις σοβαρά θέματα και να καταρρίψεις στερεότυπα.Όπως για παράδειγμα αυτό που λέει ότι πίσω από κάθε γυναίκα που αποφασίζει να εκπορνευτεί υπάρχει μια τραγική ιστορία.


Ή τη φιγούρα του βαρύμαγκα Ελληναρά, που στο κρεβάτι αποδεικνύεται τζούφιος όταν η γυναίκα απέναντί του δεν είναι ένα παθητικό αντικείμενο, αλλά δυναμική και απαιτητική.


Ή, τέλος, αυτό που θέλει όλους τους ιδεολόγους να είναι αγνοί αγωνιστές που πασχίζουν για το γενικό καλό.Όσο σοβαρές, όμως, και αν είναι οι πολιτικές, κοινωνιολογικές και άλλες προεκτάσεις της παράστασης, αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει είναι το κωμικό της στοιχείο.


Με ένα κείμενο φαινομενικά απλό, ωστόσο καίριο σε όλες του τις επισημάνσεις και ανατροπές, και ερμηνείες που πείθουν, γελάς με τα παθήματα ανθρώπων που είναι μπλεγμένοι σε δύσκολες καταστάσεις – ανεξαρτήτως του εάν τις προκάλεσαν οι ίδιοι ή ενεπλάκησαν σε αυτές χωρίς να φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη.


 Οίκος Αν(τ)οχής

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Μπάμπης Αρώνης.
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Νίκος Σταματόπουλος, Αναστασία Κούρτη, Χρύσα Μπιθούλκα, Μαρουσώ Γεωργοπούλου, Μαρία Καρασάββα, Στράτος Μπαντζής, Μπάμπης Αρώνης

Παραστάσεις: Πέμπτη 21:00
Διάρκεια: 85’
Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα
Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Νέου Φαλήρου.
Τηλέφωνο: 210 4816200.

Δεν υπάρχουν σχόλια: